Du är här
Hem > Bröllop > Bröllopsfotografering Ljuder kyrka

Bröllopsfotografering Ljuder kyrka

Bröllopsfotografering Ljuder kyrka en sensommardag

Bröllopsfotografering Ljuder kyrka

Som bröllopsfotograf i Kalmar få man ibland uppdrag även utanför närområdet. Som på sensommaren/hösten då jag var och fotograferade ett bröllop i Ljuders kyrka utanför Lessebo. Alltid trevligt när brudpar inte väljer den närmaste fotografen utan en som man valt ut och som man tycker ta bra bilder.

Närmiljön runt Ljuders kyrka var så pass vacker och intressant så vi bestämde att de flesta bilderna skulle tas här. För att inte visa brudparet för gästerna så började vi med bilder inne i kyrkan (innan vigseln). Med hjälp av fristående blixtar gick det att få bra ljus i en annars mörk kyrka.

Fotograferingen fortsatte sedan utomhus vid hembygdsgården som låg granne med kyrkan. Brudparet hade en tärna med sig som hjälpte till så att klänningen och sminket fungerade som det skulle. Som fotograf är man tacksam för hjälp under fotograferingen och tärnor/marskalkar brukar ofta ställa upp, och sedan brukar det bli gruppbilderna på alla i slutet. När det var drygt en halvtimme kvar tills vigseln avslutade vi fotograferingen så att brudparet skulle kunna få pusta ut och samla sig i prästgården. Runt en halvtimme innan vigseln brukar de flesta gäster dyka upp så då vill brudparet inte alltid vara synliga.

Under halvtimmen tills vigseln har jag som fotograf fullt upp. Jag talar med prästen och de som arbetar i kyrkan, väljer min placering, testar ljus, byter minneskort och batterier, ställer in all inför vigseln och mycket mera. Under denna halvtimma är det bra om man hinner byta om också…. Sedan skall givetvis gästerna fotograferas när de kommer, lite interiörbilder och andra punkter på checklistan.

Innan vigseln börjar brukar jag smyga ut till gästerna under de sista förberedelserna. Det är då man är som mest spänd/nervös som brudpar och det blir ofta unika bilder (ingen annan har dem). Sedan ringer kyrkoklockan in och det är dags att ta sig in.

Bröllopsfotograferingen gå in i en ny fas.

Bröllopsfotografering Ljuder kyrka Bröllopsfotografering Ljuder kyrka Bröllopsfotografering Ljuder kyrka Bröllopsfotografering Ljuder kyrka

 

Top