Du är här
Hem > Bröllop > Bröllopsfotografering i Äleklinta Öland

Bröllopsfotografering i Äleklinta Öland

Bröllopsfotografering i Äleklinta

Bröllopsfotografering i ÄleklintaBröllopsfotograferade i Äleklinta på Öland häromveckan. Äleklinta är en underbar plats norr om Borgholm. Man kör in vid Alböke (vid Kamelerna) och fortsätter längst vattnet. En helt osannolikt vacker natur som är gjort för borgerliga vigslar. För dem som önskar ha dem utomhus förstås. Utomhusbröllop har egentligen bara en sak emot sig. Vädret. Blåser det eller regnar är det inte lika trevligt som en vacker dag. Men är det gör vackert så tycker vi fotografer inte om det heller. Stark sol, rakt uppifrån, ger svettiga brudpar med kisande ögon och mörka bilder. Om man inte vet hur man skall kunna korrigerar detta som fotograf. Har sett många privata bilder från deltagare på bröllop där bilderna är jättemörka. Trots att fotografen har använt blixt. Eller så är brudparet ljusa men bakgrunden helt borta/vit. Det är en konst att få allt rätt.

Denna dag i Äleklinta var det stark sol. Inte ett moln. De flesta trivdes i den varma solen. Även jag som fotograf. Ett trevligt brudpar från Vetlanda skulle gifta sig. Jag hade haft mitt förmöte med dem för några månader sedan så jag visste vilken typ av bilder som de såg fram emot. Glada, ej tillknäppta, naturliga och ej uppställda. Inte för mycket dirigering men ändå lite tips.

Innan vigseln brukar jag testa lite ljus och andra inställningar. Det är då jag brukar säga till brudparen “att jag testar bara, bryr er inte om mig”. Många gånger brukar det bli bilder från just detta tillfälle bland bilderna som brudparet få efteråt. De är nervösa innan ceremonin och är ofta inne i sin egen värld. Det är som med mycket annan fotografering bilderna mellan bilderna (de mer uppstyrda) som blir bra. När man är sig själv och inte anpassar sig efter fotografen.

Det blev en härlig vigsel i en härlig miljö. Enkel, få gäster men ett par som såg ut att trivas med varandra.

 

Top