Du är här
Hem > Bröllop > Bröllopsfotograf Kalmar med bröllopshjälp

Bröllopsfotograf Kalmar med bröllopshjälp

Bröllopstips

Bröllopsfotograf Kalmar med tips inför bröllopet

Tio år som bröllopsfotograf i Kalmar, Nybro, Öland, Karlskrona, Växjö, Mönsterås, Oskarshamn och ett antal andra platser i sydöstra Sverige. Drygt 200 bröllop. Kyrkliga och borgerliga. Stora med 150 gäster och små där jag brudparet och prästen varit ensamma. Bröllop som bara flyter på i vackert ljus men även de som brudparet är stressade, sjuka, skadade och regnet öser ner. Ensam fotograf i kyrkan och andra där de varit rena blixtmuren som mött brudparet på väg in i kyrkogången. Parfotograferingar innan och efter vigseln, med hos frisören, under middagen, dansen och tårtan. Homobröllop och där en eller båda brudparen inte talar svenska. Med andra ord en hel del erfarenhet.

Efter varje bröllop skriver jag ner lite stolpar i en checklista. Saker som är bra att ta upp med brudparet innan bröllopet. En checklista som jag använder vid förmötet inför bröllopet.

Jag tycker att det är viktigt med ett förmöte. Helst skall detta vara några veckor, kanske max 8 veckor, innan vigseln. När brudparet har alla tider klara, vilket präst det blir och hur dagen i stort kommer att se ut. Det är då som ett förmöte är som bäst. Det är då jag kan bidra med bröllopshjälpen och tipsa brudparet om en del runt bröllopsdagen. Är det bäst att ta bilder innan eller efter? Hur fungerar det med logistiken? När bör man äta under dagen? Skall man ha hjälp med sig under fotograferingen? Vad gör gästerna medan vi fotografera vid parfoto efteråt? Om någon blir sjuk, vad händer då? Kan något kroppsligt påverka fotograferingen? Kan man ha klackskor under klänningen hela tiden och är det bra med högglansiga skor? Skall bilen åka direkt från kyrkan eller bör man stanna till en stund, och kanske fotografera, innan man kommer fram till festen? Tårta eller bröllopsvalsen först?

Det är här de ca 200 bröllopen kan hjälpa till. Att förbereda paret vad som kan komma att hända och hur man lägger upp planeringen framöver. Kanske få man med lite information från förmötet som innebär att man gör om planeringen en del. Eller som ett par sa “det är nästan som att gå till en bröllopskoordinator, fast gratis“. Det bjuder jag på. Jag vill precis som brudparet att dagen skall bli så bra den kan.

 

 

Top