Du är här
Hem > Bröllop > Bröllopsfoto, körkort och politiska foton

Bröllopsfoto, körkort och politiska foton

Bröllopsfoto

En kväll med bröllopsfoto, körkort och lite politik

Alla dagar är olika hos en fotograf. En vanlig onsdag i juni var det full rulle i våra nya lokaler på Södra Malmgatan 7. Knappt inflyttade och redan har ett antal gäster varit på plats. När man har nya lokaler är allt lite extra spännande. Fungerar nya och betydligt mindre fotostudion? Fungerar all teknik? Har besökarna svårt att hitta och fungerar lokalerna i praktiken?

Delar sedan någon vecka lokal med ett antal andra företag i ett kontorshotell. Fördelen med att arbeta mycket kvällar och helger är att det är lugnt och inte många andra på plats. Förutom alla mina gäster så klart. Kvällen börjar med att paret från Öland och Glömminge kommer på besök. De gifte sig för några veckor sedan och nu var det dags att hämta sina bröllopsfoton. Paret har en liten knatte och det var underbart att se att hissen och de breda korridorerna underlättade att komma fram. Inget mer konkande i en trång trappa med barnet i famnen som det var vid förra besöket. Ett nöjd par som redan tipsat sin släkting som skall gifta sig om vad en bröllopsfotograf finns.

En stund senare dyker D upp. Dags för körkortsbild och lite personliga bilder till valsedlar och info för nästa val. D kommer att kandidera till Riksdagen och ville ha nya bilder. Bilder som redigerades under kvällen och som nu D skall välja bland. Kanske blir det en av dessa bilder som kommer spridas i tusentals inför nästa val. D hade varit hos mig tidigare. Redan 2011 när företaget startade var hon en av de första kunderna i fotostudion. Då med sin då nyfödda son. En kille som nu sex år sedan skall börja skolan.

Bilder i pappersformat kom från tryckeriet idag. 30 x 40 cm förstoringar som en kund beställt. Egna bilder som jag hjälpt till att redigera och ta fram pappersbilder på. Även bilder fotograferade av andra kan vi hjälpa till med. Fick även samtal från gårdagens kund angående barnfotograferingen som vi hade på lekplatsen. Bilder hade skickats över i ett digitalt album för att de skulle kunna se hur resultatet blev. Mycket nöjda med resultatet och vi diskuterade hur en fotobok med barnbilderna kan tas fram av Fototjänster och sedan tryckas med hårda pärmar på tryckeri.

Undrar hur morgondagen kommer att se ut?

Top