Du är här
Hem > Bröllop > Bröllop på Ekerum Öland

Bröllop på Ekerum Öland

Bröllop Ekerum Öland

Vinterbröllop på Ekerums resort Öland

En utveckling som jag märkt mer och mer under mina drygt 10 år som bröllopsfotograf är att bröllop kan äga rum under hela året. När jag började fotografera bröllop så var det intensivt under juni – augusti. Efter några år var det maj – september som var då flest gifte sig. De senaste åren har det blivit ett mer jämnt flöde under fler av årets månader. Visst är det fortfarande mest under sommaren men nu förekommer det mer och mer vinterbröllop.

Ett exempel är när L & A gifte sig i februari 2017 på Ekerums resort på Öland. Här var brudparet förutseende och hade bokat en borgerlig vigsel inomhus i Ekerums lokaler. En fin lokal med fin utsikt över golfbanan och Kalmarsund. Det var uppehåll men kallt ute. Det spelade ingen roll nu när vigseln var inomhus i värmen. Lite svårare att fotografera pga ytorna (man vill ju inte störa ceremonin). Här fick man till skillnad mot de flesta bröllop inte plats längst fram vid vigselförrättaren utan fick stå längst bak, bakom gästerna. Lite svårfotograferat med ljus genom fönstret rakt mot kameran. Men med rätt kamerakunskaper och en bra blixt så fungerade allt utmärkt.

Efter vigseln var det dags för gruppbilder på brudparet och deras gäster. Eftersom det var blött ute fick vi fixa fram en sopsäck som brudparet kunde stå på för att inte förstöra brudklänningen. Och nej, den syntes inte på de färdiga bilderna. Brudparet fortsatte sedan upp i tornet för middag medan en nöjd fotograf begav sig hemåt för att backa upp bilderna och sedan börjar med bildredigeringen.

 

Top