Du är här
Hem > Bröllop > Bröllop med dop Kalmar Slott

Bröllop med dop Kalmar Slott

Bröllop med dop på Kalmar Slott

Paret från Växjö kontaktade Fototjänster i Kalmar sent på sensommaren. De planerade en kombinerad vigsel och dop i den vackra Kalmar Slottskyrka. Den stora dagen var satt till slutet av september 2017. Ett höstbröllop är alltid spännande, inte på grund av själva ceremonin, utan på grund av vädret. Parfotograferingen var planerad efter vigseln i Stadsparken i Kalmar. Det ovanliga var att bröllopet inte avslutades med vigselakten, utan fortsatte direkt med dopet av parets barn. Ett bröllop och barndop i en av Sveriges vackraste kyrkor – kan det bli bättre?

Detta var det första bröllop/dop där jag testade en ny 360-graders kamera. Jag hade fått den några dagar före bröllopet och var nyfiken på hur den skulle fungera. Jag monterade den på ett stativ som jag placerade längst fram i kyrkan, vid dopfunten. 360-graders bilder/film kommer att bli allt vanligare och så småningom erbjudas till alla bröllopspar.

Vädret var mycket gynnsamt och efter den obligatoriska kyssen på trappan, gratulationer från släkt och vänner samt gruppbilder, var det dags för parbilder. Paret hade önskat en kortare fotografering, så vi passade på att ta ett antal bilder under promenaden mellan Kalmar Slott och bilen som väntade vid Slottshotellet. Vi stannade på några “obligatoriska” platser i parken, men även på några nya. Scenen vid Park Hermina är till exempel en perfekt plats för bröllopsfotografering.

Bilderna är nu levererade och kunden var mycket nöjd. De uppskattade också informationen de fick vid förberedelsemötet om att under fotograferingen kan man bära vanliga skor om man har en lång klänning som döljer fötterna. Detta var något paret tog till sig. Skorna sparades sedan till festen på Svensknabben och Villa Solbacken.

Top