Du är här
Hem > Bröllop > Bröllop Kalmar Slottskyrka

Bröllop Kalmar Slottskyrka

Bröllop Kalmar Slottskyrka

Vinterbröllop i Kalmar Slottskyrka

Januari månad är inte den vanligaste för bröllop. 2017 började med två stycken för Fototjänster i Kalmar. Hockeybröllopet i Nybro har vi skrivit om tidigare. Lika vackert och roligt att fotografera var bröllopet i Kalmar Slottskyrka med paret från Lindsdal/Kalmar. Vinterbröllop är alltid spännande då vädret kan vara hur som helst. Vi hade på förmötet inför bröllopet lagt upp en reservplan. Den behövdes dock inte tas i bruk. Det var disigt och regnet hängde i luften. Snön låg på marken. En brud i lång brudklänning och fotografering innan vigseln. Spännande förutsättningar!

Fotograferingen gick hur bra som helst. Började i stadsparken och då vi inte började vid utsatt tid så gällde det att hålla tempo, utan att det skall kännas stressigt för brudparet. Det är vid sådana tillfälle som det känns bra att ha rutin av bröllopsfotograferingar. Att i huvudet redan tänkt ut platser och poser innan man kommit fram.

Lämnade av brudparet för sin egna stund att samla sig innan vigselceremonin. Ett måste för brudparet att gå på toa, fixa till håret, tala med prästen osv. En stund som jag använder för att själv tala med personalen i kyrkan, fotografera gäster, dekorationer osv. En fördel man har som frekvent bröllopsfotograf är att man känner prästerna och personalen. Vi litar på varandra och har samma målsättning. Fotografen skall finnas men inte störa cermonin. Något som tyvärr händer med en del oerfarna ”kompisfotografer”.

En rörd brudgum visade sig kärlek till sin blivande fru. Allt finns på bild. Litet bröllop så minglet efteråt var inomhus. Lite svårare för fotografen men blixten fick jobba hårt. Därefter var det dags för paret att ta några steg över borggården för middag i Slottsrestaurangen. För min del var det dags att åka hem, säkerhetskopiera alla bilder och påbörja redigeringen för den första leveransen dagen efter.

 

Top