Du är här
Hem > Bröllop > Bröllop Källa Gamla kyrka – Öland

Bröllop Källa Gamla kyrka – Öland

Bröllop Källa Gamla kyrka – Öland

Öland är helt underbart att bröllopsfotografera på. När Fototjänster i Kalmar fick möjlighet att fotografera ett bröllop i Källa Gamla kyrka var glädjen stor. Denna medeltidskyrka i Källa på norra Öland (vid Löttorp för den som kommer utifrån) är en riktig pärla att gifta sig i.

Bröllop Källa Gamla kyrka
Bröllop Källa Gamla kyrka

När H och P från Kronobergs län valde kyrka för sin stora dag föll valet på Källa Gamla kyrka. I slutet av juni 2014 ägde den stora dagen rum. Planeringen var att parfotograferingen skulle äga rum nere vid kusten utanför Källa. Blåst och regn gjorde detta omöjligt. Som fotograf är man alltid i god tid till en parfotografering, för att reka bra fotoplatser, kolla bakgrunder, var bruden kommer fram med sin långa klänning och hur ljuset står på himmelen. Redan en timma innan parfotograferingen togs beslutet att detta fungerar inte.

Nu gäller det att hitta nya platser. Och det gjorde vi. En annan kyrka var öppen och där passade vi på att ta närbilder, ringbilder, blombilder med flera. Utanför kyrkan växte stora träd som gav skydd för regnet och där kunde vi ta lite kram och pussbilder.

När bröllopet i Källa Gamla kyrka skulle äga rum senare på eftermiddagen var det uppehåll. Efter bröllopet kunde vi sedan under en dryg halvtimme fortsätta fotograferingen innan brudparet försvann till de väntande gästerna och den stora festen.

Det händer alltid oförutsebara saker vid  bröllopsfotograferingar. Så fler bröllop en fotograf har varit med om desto mer lugn kan en fotograf vara när det händer. Det gäller att som fotograf ha tänkt ut reservplaner innan det händer. Det är en del av det man betalar för när man anlitar en kommersiell fotograf istället för att be farbror Sven eller kusin Anna.

Plan vid oförutsebara händelse, dubbla kameror, dubbla blixtar och objektiv, dubbla bild backuper, förmöte inför bröllopet.  Vad ingår när du bokar din fotograf?

 

Top