Du är här
Hem > Bröllop > Bröllop Hossmo kyrka – fest i Åmund

Bröllop Hossmo kyrka – fest i Åmund

Bröllopet i Hossmo – parfotografering i Åmund

När ett par från Bergen i Norge bestämde sig för att gifta sig på brudgummens hemmaplan i Kalmar i september 2017, anlitades Fototjänster i Kalmar för uppdraget. Bröllopsdagen var en av de mest eftertraktade under säsongen, och många andra par fick tyvärr avslag på sina förfrågningar. Det är först till kvarn som gäller för bokningar, och detta par hade planerat i god tid, vilket var klokt då antalet bröllop i september generellt ökar. Det är inte bara fotografen som ska bokas, utan även kyrka, festlokal och frisör. Många resande gäster från Norge behövde också ordna resa och boende.

Bruden var norsk och bröllopet inkluderade norska traditioner. Bland annat väntade brudgummen vid altaret medan bruden tågade in med sin far. Ceremonin var delvis på svenska och delvis på norska, med dubbla programblad och deltagare i folkdräkt, vilket gjorde det till en trevlig upplevelse.

Dagen inleddes med vigseln. Jag var på plats vid Hossmo kyrka en timme före ceremonin för att fotografera miljön, de som övade inför sitt uppträdande i kyrkan, samtala med prästen och mycket annat. Med 45 minuter kvar började de första gästerna anlända, och jag tog bilder även på dem. Brudgummen var också där och hälsade på sina gäster. Alla gick sedan in i kyrkan medan jag väntade utanför på bruden och hennes tärnor. Vigseln var vacker i den svårfotograferade Hossmo kyrkan, som är vacker men utmanande att fotografera i. Att ta bilder framme vid prästen är ett måste, då det inte fungerar från bänkarna med hinder i vägen.

Efter vigseln följde ett “gatulopp” enligt norsk tradition. Det var mingel, gratulationer och sedan gruppbilder vid kyrkan på en plats jag valt ut i förväg som passade med dagens ljus.

Sedan åkte alla till de härliga festlokalerna i Åmund. Gästerna fick underhålla sig själva i en timme medan brudparet, en tärna som assistent och jag som fotograf gick runt i den vackra trädgården. Vi tog många fina bilder i det underbara ljuset som dagen erbjöd.

Top