Du är här
Hem > Bröllop > Bröllop Förlösa Kyrka

Bröllop Förlösa Kyrka

Bröllop med benbrott och regnoväder kan vara en utmaning. Septemberbröllop blir allt populärare, kanske för att de är lugnare och ljuset ofta är fördelaktigt jämfört med en varm sommardag. Dock kan vädret vara mer oberäkneligt med regn och blåst.

Paret från Göteborg hade bokat fototjänster i Kalmar flera månader i förväg, vilket var lyckosamt då datumet var eftertraktat. Två andra par som var senare ute fick avslag på sin förfrågan om bröllopsfotografering samma dag. Vårt förberedande möte ägde rum nära bröllopsdagen, vilket ofta är fallet när paren kommer utifrån. Flexibilitet är nyckeln, och vi passade på att träffas när brudparet var i området för att planera andra delar av deras bröllop.

Dagen innan bröllopet kontaktades jag av brudgummen. Den planerade platsen för parfotograferingen var inte längre lämplig eftersom den var för kuperad och svårtillgänglig, och brudgummen hade olyckligtvis brutit benet. Vi beslutade därför att boka Stadsparken istället, som är plattare och mer tillgänglig för kryckor. På bröllopsdagen regnade det kraftigt. Trots detta hölls parfotograferingen i Kalmar Stadspark, där vi kunde utnyttja skyddet från pergolan och scenens tak. Nästan alla planerade bilder togs, även om vissa fick uteslutas på grund av kryckorna. Brudparet var fantastiska och behöll humöret trots att brudgummen hade ont och egentligen behövde vila.

Ceremonin i Förlösa kyrka var inför drygt 100 gäster. Kyrkan, som vanligtvis är ljus, kändes mörkare då regnet dolde solen. Det blev ett vackert bröllop, även om det skiljde sig från det vanliga då brudgummen och bruden fick sitta på stolar mitt emot varandra. En charmig präst och det underbara brudparet gjorde ceremonin minnesvärd.

Efteråt var det tänkt att gruppbilder skulle tas utomhus, men på grund av vädret fick vi istället ta bilder på mindre grupper i kyrkans vapenrum. Sedan följde en snabb promenad under paraply till bilen som väntade på att ta dem till bröllopsfesten.

Top