Du är här
Hem > Bröllop > Bröllop Ekerum Öland

Bröllop Ekerum Öland

Bröllop Ekerum
Vinterbröllop på Ekerum Öland

Vinterbröllop på Ekerum Öland

2017 är endast en månad gammal med det var redan dags för årets tredje bröllop. Denna gång på vackra Ekerum på Öland. Ett ställe där jag har varit många gånger tidigare och som är riktigt fint. Både parfotografering och vigselakten ägde rum på Ekerum. Paret var ett Stockholmspar som har en stuga i Ekerums golfby.

Oftast brukar jag ha ett förmöte där man träffar paret innan. Dels för att reda ut alla frågor om logistik, reservplaner och vilken typ av bilder man önskar. Förmötet är viktigt och gör att man redan känner varandra bröllopsdagen. Så var det inte denna gång. Vi hade talats vid på telefon två gånger innan bröllopsdagen. Varje samtal på några minuter. Försöker alltid vara på plats en go stund innan man träffar brudparet. Så var det även denna lördag. Passade på att äta lunch i Ekerums härliga matsal. Inte visste jag att brudgummen satt vid ett bord längre bort.

Klockan blev 14 och det var dags att träffa paret. Fick lite info av en god vän till paret att brudgummen inte kände sig så bekväm att bli fotograferad. En uppgift för mig som fotograf att lösa. Började med lite enklare “övningar”. Det kändes bra och det gällde att coacha paret under fotograferingen. Man såg på dem att de blev mer och mer avslappnade. Gick över till liter andra poser och de verkade tycka det var kul. Så det rullade på under hela parfotograferingen. Därefter var det dags för vigselakten inför de drygt 20 gästerna. En fin och känslosam tillställning med många bra bilder. Svåra förutsättningar med glas runt om och stark sol utomhus. Men med rätt utrustning och kunskap skall en fotograf klara av dessa hinder. Efter grattiskramar efteråt och en del gruppbilder var det dags att vända bilen hem till Kalmar igen.

Paret skulle om några dagar på bröllopsresa. De ville ha bilder och göra upp betalningen innan man åkte. Efter några timmars redigering finns nu bilderna uppladdade på den egna servern för nerladdning. Snart är det dags för nästa bröllop. Troligtvis med ännu ett underbart par.

 

Top