Du är här
Hem > Bröllop > Boka en bröllopsfotograf tidigt eller sent

Boka en bröllopsfotograf tidigt eller sent

Borgerlig vigsel

Att boka en bröllopsfotograf

När det gäller att boka en bröllopsfotograf kan an göra på lite olika sätt. En del är väldigt tidigt ute och ta kontakt. En del upp till ett år innan. Då är man säker på att få den fotograf som man tycker passar med den egna efterfrågan på bilder, en fotograf vars bilder man gillar. Ofta har man någon form av budget som man planera in fotografen efter.

Det andra alternativet är att bröllopsdagen börjar att närma sig och man tänker att det skulle vara kul med lite bra bilder. Då börjar man leta efter en fotograf som är ledig och där bildstil och priset passar. Dessa brudpar brukar kalla sig spontana och nämner att man inte vill göra en så stor sak av bröllopet.

I måndags ringde U och frågade om jag var ledig på lördag. Denna årstid är det oftast lättare att få en tid. Hade det varit om några månader hade det nog varit värre. Nu fanns en ledig tid lördag 14 så vi bokade upp en bröllopsfotografering vid Kalmar Rådhus. En kvart innan vigseln träffades vi och då är det full fokus på vigseln som gäller. Inte så mycket läge att fråga om bilder man gillar, svartvitt osv. Här gäller det att börja fotografera direkt. Att få med några bilder på den nervösa stämningen innan man börjar med den mer formella biten är viktigt. Sedan rullar det på. Ceremonin, pappersexercisen efteråt, parbilder på Rådhusgården och framför Rådhuset för att sedan skiljas åt igen. Ungefär 30 minuter varade vårt möte.

Det här var ett hemligt bröllop. Rätt ofta när det är en borgerlig vigsel så är det hemligt. Då gäller det att snabbt kunna leverera lite bilder till brudparet så att man kan dela med alla som inte var med. Samma kväll hade brudparet fått ett Webbalbum med ett antal bilder att själv titta i eller att dela med nära och kära.

Boka bröllopsfotograf

Top