Du är här
Hem > Bildbank/Shop > Bilder Dans SM Kalmar 2017

Bilder Dans SM Kalmar 2017

Bilder från Dans SM i Kalmar 2017

Att fotografera dans tillhör inte vanligheterna här på Fototjänster i Kalmar. När SM i dans avgjordes i Kalmar under dagarna tre var det dock dags för dansdebut, bakom kameran. Söndagens finaler bevakades tillsammans med Fredrik M som brukar följa med mig på olika uppdrag. Att fotografera dans var faktiskt ett förslag från Fredrik som är mer insatt i ämnet än undertecknad.

Dans SM Kalmar 2017
Dans SM Kalmar 2017

Det var lite osäkert hur och om vi skulle få fotografera. Det fanns ingen ackreditering via hemsidan som många event har. När det dessutom stod i lokaltidningen att det var fullsatt smög oron sig in. Det var dock inga problem. Talade med sekretariatet och vips var två fotografer in via ”personalingången” till bästa platserna vid rinkside.

Att fotografera dansare i full fart under mörka förutsättningar och utan blixt påminde lite om bröllopsfotografering i en mörk kyrka. Rätt utrustning, rätt inställningar, timing och lite skicklighet innebar att det blev rätt mycket bilder några timmar senare i bildbanken. När det gäller event går tiden att få ut bilderna före att sitta och bildredigerar i evigheter. En balans mellan snabbhet och bra bilder.

Det är riktigt trevligt att vara fotograf i en stad som Kalmar. Det händer saker hela tiden. Dans SM i Kalmar 2017 är bara en av alla de event som Fototjänster i Kalmar kommer att bevaka under sommaren.

Bilder från Dans SM i Kalmar 2017 hittar du här

Top