Du är här
Hem > Fotostudio > Bättre och snabbare fotostudiobilder

Bättre och snabbare fotostudiobilder

Extra utrymme fotostudio
Extra utrymme utanför fotostudion för variation av bakgrunder och för större grupper

Att nöta ljusmätning i fotostudion ge dig bättre bilder

En del dagar är det lite mindre att göra i fotostudion och inga fotouppdrag som väntar ute. Perfekta dagar att ägna åt att nöta ljussättning i fotostudion. Andra tränar med fotbollen, schackpjäserna eller träna pokerspel. Jag övar med olika ljussättningar, bakgrunder, trådlös överföring, vinklar och kamerainställningar. Och det fina är att timmarna jag ägna åt att öva kommer dig som kund till godo. Att få till en ljussättning som passar direkt vid visumkort, cv bilder, porträttbilder eller familjefotografering. Utan att behöva lägga tid på att ställa om blixtar och flytta runt dem.

Att gå från en studioyta på ca 80 kvm på tidigare stället i Förlösa till 20 kvm har varit en omställning. Det fanns många farhågor att utrymmet inte skulle räcka till. Så har det inte blivit.

Modell ljussättning fotostudio
Modell ljussättning fotostudio

Någonstans runt 80 % av alla studiofotograferingar är med en person. CV, dejtingbild, Visum, reklambilder, 1 års fotograferingar, Smash-the-cake, gravid eller nyfödd. Då räcker utrymmet bra till. Bakgrunden är samma som i den tidigare större fotostudion, 3 meter bred, det är utrymmet runt om som är mindre. 15 % av bilderna är med 2 personer och mindre än 5 % med fler än 2 st.

Då många bokar tider kvällar och helger kan även utrymmet utanför fotostudion användas. Kompletterande bilder med annan bakgrund och plats för större gruppbilder. Det är mest på denna extra studioplats som jag nu nöter timme efter timme. Glädjande är att många av de kunder som tagit bilder både inne i fotostudion och utanför har sagt att man gillar bilderna i extra fotostudion också. Det se jag även på det val man gör hemma efter fotograferingen.

Sedan flytten till centrala Kalmar juni 2017 har antalet fotograferingar i fotostudion ökat jfr med tidigare. Ett centralt läge där många har haft gångavstånd eller ta cykeln eller lokalbussen har varit positiv. Och inom kort kommer jag att presentera några nyheter inför 2018.

 

Top