Du är här
Hem > Fotostudio > Barnfotografering på fritidsgård

Barnfotografering på fritidsgård

Barnfotografering
Barnfotografering

Kan inte barnen komma till fotostudion kommer studion till barnen

Var i Ljungbyholm strax söder om Kalmar igår. Barnen på Ljungbyholms fritidsgård hade aktivitetskväll där styling stod på schemat (efter skoltid givetvis). Nu när barnen gjort sig vackra ville de vara med på “riktiga bilder” som det uttrycktes. Därför var Fototjänster i Kalmar inhyrda för barnfotografering. Först gjorde de sig vackra och sedan gick de förbi fotografen för att ta bilder.

I en korridor utanför aulan slogs den portabla fotostudion upp. Några kvadratmeter fri yta och en vit vägg var allt som behövdes. 10 minuters uppmontering och sedan kom barnen löpande.

Portabel fotostudio
Portabel fotostudio

När det gäller barn i denna ålder (under 15 år) så gäller det att inte styra för mycket. Vill de busa och ta bilder tillsammans med kompisen är det helt ok. Fotograferingen skall vara en rolig del av en rolig kväll. Hörde av en av de ansvariga ledarna att en kille hade fått övertalas att komma till fotograferingen. Samma kille som senare på kvällen smet från aktiviteterna för att han ville ha fler bilder. Känns som ett gott betyg. Bilderna hann knappt sparas ner på minneskortet innan det fotograferade barnet, och kompisarna, var framme för att titta.

Ett flertal av barnen ville ha bilderna för att ge bort till sina föräldrar i julklapp. Många ville också sätta upp bilderna på fritidsgården. Av den anledningen redigerades bilderna och levererades samma kväll (eller natt). Nu kan ledarna på fritidsgården dela ut bilderna kostnadsfritt till deltagarna. Tror att både ungdomarna och deras föräldrar kommer att uppskatta dem.

Kostnad för fritidsgården? Under 1000 kronor allt som allt. “Betydligt billigare än andra inhyrda som en av ledarna sa”.

När kommer vi till din fritidsgård eller skola?

 

Top