Du är här
Hem > Fotostudio > Barnfotografering i fotostudio

Barnfotografering i fotostudio

Barnfotografering i fotostudio

Barnfotografering i fotostudio
Barnfotografering i fotostudio

Under hösten och vintern har det varit många barnfamiljer på besök i fotostudion. Det har varit barn från några månader till nästan vuxna ungdomar. Att enbart besöka en fotostudio vid 6 månader eller vid 1 års ålder gäller inte. Som det senaste paret som kom på besök sa.

Vi tar mycket bilder själva men det blir en helt annan sak när en riktig fotograf tar bilderna.

Det jag som fotograf märkt är att många fotografer i Kalmar härma varandras bilder. Hur många bilder med “barn på arm” eller “barn i korg” har man inte sett. När man kommer som familj med sitt barn till Fototjänster i Kalmar börjar jag att samtala med föräldrarna för att fråga vad det är man är ute efter för typ av bilder. Samt vad de skall användas till. Ibland är det föräldrarna själva som är ute efter en bild men lika ofta är det mor och farföräldrar som skall få en present eller julklapp. Motivet med fotograferingen styr sedan vilken typ av barnfotografering det blir. Barn i korg kanske inte passar alla målgrupper.

Ibland är det inte de “snygga” bilderna med ett barn med glatt leende som föräldrarna fastnar för efter barnfotograferingen. Det kan likaväl bli bilder med konstiga uttryck, eftertänksamma bilder eller ett där barn och förälder busar med varandra.

Fördelen med att föräldrarna få välja efter barnfotograferingen vilka bilder man vill ha är att man kan välja dessa lite “udda” bilder.

Vem vet, kanske bilder av barnet som håller på att ramla ur korgen blir den som blir den bild som man vill ha och gör någonting av.

Top