Du är här
Hem > Bröllop > Att rädda bröllopsbilder man ej tagit själv

Att rädda bröllopsbilder man ej tagit själv

Ej bild från bröllopet/bröllopsfotografen

Ibland eller rättare sagt rätt ofta händer det att bröllopspar be en kompis ta bilderna från bröllopet. Man kanske inte har råd att ta in en bröllopsfotograf eller inte tänkte på det. Det gäller som brudpar att veta vilket val man gör. Ibland går det bra och ibland går det inte riktigt lika bra.

Häromdagen ringde det på dörren till kontoret. Det var en kille med en kamera utanför. Kameran var fylld med bilder från bröllopet och möhippan innan. Det var brudparets egna kamera som man lånat ut till en kompis som skulle fota det som hände. Brudparet var dock inte så nöjd med kvalitén på bröllopsbilderna. Mörka, kameran felinställd, sneda och oskarpa. Ja det såg inte så jättekul ut.

Nu ville brudgummen överraska sin brud med pappersbilder. Så det blev ett lite annorlunda jobb och inte bara skriva ut bilder. Tömde över minneskortet till datorn. Nu lämnade kunden med det tydliga uppdraget “jag vill ha 100 st bilder på papper. Du väljer de du hade valt själv. Fixa de och gör det så bra som möjligt. Rädda vårt bröllop”.

Det krävdes en del redigeringskunskap för att få ut de 100 bilderna. Fixat ljus, rätat upp, korrigerat färger, skärpan med mera. Nu ligger det dock 104 st bilder utskrivna och klara. Riktigt nöjd själv. Jämför med originalet i datorn. Stor skillnad. När brudgummen kommer hem till sin brud med bra bilder från bröllopet kommer både han och hon känna sig som vinnare.

Top