Du är här
Hem > Bröllop > Att boka en bröllopsfotograf

Att boka en bröllopsfotograf

Att boka en bröllopsfotograf

Att boka en bröllopsfotograf
Att boka en bröllopsfotograf

Att boka en bröllopsfotograf kan gå till på lite olika sätt. En del ringer dagen eller veckan innan och fråga om man är ledig. Andra är som paret från Växjö som jag kom i kontakt med redan sommaren 2012. Under sommaren 2012 hade man surfat runt och tittat på bilder, upplägg och priser för olika fotografer i Kalmar. Bruden är från Kalmar och det var här i området som bröllopet skulle äga rum. De hittade Fototjänster i Kalmar och de bröllopspaket som vi erbjuder.

I september 2012 när paret ändå var i Kalmar bokade vi en förträff. Jag och dom ville att vi skulle träffas för att se om det skulle fungera. Det är alltid bra att träffa sin bröllopsfotograf innan man bokar definitivt. Allt på nätet behöver ju inte vara sanning. Efter mötet och några dagar senare kom det ett epost att man var nöjda med bildstil, upplägg, priser och fotografen som person. Kul. En bokning gjordes och dagen blev med det upptagen för andra brudpar (jag fotograferar endast ett brudpar per dag).

I helgen, sju månader senare, träffades vi på Stufvenäs Gästgiveri där bröllopsfotografering skall äga rum. Nu fanns samtliga dagens hålltider klara och vi kunde se att det preliminära schemat för bröllopsfotograferingen fungerar. 1.5 timma är avsatt innan bröllopet i kyrkan. Vi gick en runda i området och valde ut de platser som brudpar och fotograf har tänkt sig. Sedan är det alltid en del praktiska frågor om brudbukett skall vara med, ringbilder kan tas innan kyrkan, vad gör vi om det blir dålig väder, kommer tärna vara med och hjälpa till med klänningen under fotograferingen med mera. Allt måste redas ut innan den stora dagen.

Det går alldeles utmärkt att boka en bröllopsfotograf några dagar innan sitt bröllop. Antalet fotografer i Kalmar som tar bröllopsfoto är dock begränsat. Vill man anlita en viss fotograf är det alltid bra att vara ute i så god tid som möjligt. Att tacka nej till brudpar för att de är för sent ute är aldrig trevligt.

Här finns några vanliga frågor och svar om bröllopsfotografering hos Fototjänster i Kalmar.

Top