Du är här
Hem > Allt annat > Återställa gamla fotografier till nya kopior

Återställa gamla fotografier till nya kopior

ghost chair candles candle holder 1946622

En spännande och uppskattad del av verksamheten här på Fototjänster i Kalmar är att rädda och duplicera gamla fotografier från papper till nya papper eller digitala filer. När detta skrivs har jag ett sådant uppdrag att ta gamla pappersbilder från när barnen var små och göra nya digitala bilder så att de kan användas i en kommande fotobok. Personen hade försökt själv med att mobilen fotograferat av bilderna men det blev inte bra.

För ca 18 år sedan var en familj med små barn på besök hos en fotograf i Kalmar. De fick med sig en fotobok med bilder på barnen. Nu 18 år senare vill man ha nya kopior och ge bort men man få inte tag på fotografen. Verksamheten finns inte kvar längre.

Då tog man kontakt med Fototjänster i Kalmar, kom in med sina gamla fotoböcker och frågade om råd. Det jag gjorde var att skanna in bilderna i en fotoskanner så de blev digitala igen. Självklart i en hög upplösning. Därefter återskapade färger, ta bort repor, damm osv samt skärper upp bilderna och sparar om som nya digitala filer.

baby child hand newborn baby 2923997

Med de nya digitala kopiorna har kunden tillgång till högupplösta digitala filer som kan användas för exempelvis en fotobok i 20 års present samt delas ut och förstoras upp till nya pappersbilder. Att en fotograf har som affärsmodell att låsa in bilderna genom att inte göra dem tillgängliga blir besvärligt den dagen man lägger ner verksamheten. Men det finns en lösning på det hela.

Välkommen med din förfrågan vad det skulle kosta att rädda dina barndomsminnen.

Top