Du är här
Hem > Bröllop > Aprilbröllop på Kalmar Slott

Aprilbröllop på Kalmar Slott

Borgerlig vigsel på Kalmar Slott

När paret frän Östergötland hörde av sig vintern 2017 bestämde vi att ses i mellandagarna då paret skulle ner till Kalmar för nyår. Efter värt möte pä kontoret kom nyårsafton ett mail tillbaka, vi vill gärna boka dig som vär bröllopsfotograf. Ett bra slut pä 2017!

Jag har fotograferat mänga vigslar i kyrkan pä Kalmar Slott men även borgerliga vigslar ute i Kalmar Stadspark. När paret pä vårt möte sa att de skall gifta sig inne pä Slottet var det en ny erfarenhet för mig. Bakom Slottsbutiken finns en vigselsal med namn Sven Mårtenssons rum. Nägot som jag inte hade koll pä ärligt talat. Var där tidigt bröllopsdagen i april. Slottets personal var som vanligt tillmötesgående och släppte in mig. Kraftigt solljus genom fönsterna gav “fält” med antingen sol eller skugga i lokalen. Nu hoppades man att bröllopsparet skulle ställa sig rätt…

Toastmastern för det 50 gäster stora sällskapet kom i god tid och vi talades vid om hur bröllopet skulle vara samt om den efterföljande parfotograferingen. Paret ville ha en gruppbild pä alla efteråt och dä är det bra om toastmastern tar upp det med gästerna i god tid sä de inte försvinner efter att paret kommit ut pä Slottstrappan.

Gästerna började komma och brudparet fanns 20 meter bort i ett kök som personalen använde. Där smet jag ner och tog nägra bilder pä paret under de sista förberedelserna. Som vanligt låg en viss nervositet i rummet. Timmen var slagen och paret tog nägra steg i den mycket branta trappan upp till Sven Mårtenssons lokal för att påbörja sin vigsel.

Efter gruppbilden pä borggården efter vigseln åkte gästerna vidare ut till Stensö Fiskeläge för festen. Jag tog brudparet med pä en 1 timmes parfotografering på och runt Slottet. Vi avslutade fotograferingen utanför Slottshotellet där paret bodde. Brudparet skulle in och fixa sig innan festen. För mig som fotograf var det att åka till kontoret och päbörja backupen av bilderna. En vädermässigt perfekt dag. Just då hade jag inte aning om att regnet skulle lysa med sin fränvaro pä kommande bröllopsfotograferingar sommaren 2018.

Funderar du pä att gifta dig borgerligt och vill vara vid Kalmar Slott? Hör med Slottet om Sven Mårtenssons lokal. Plats för upp till ca 70 gäster.

Top