Du är här
Hem > Fotostudio > Alternativ till skolfotografen

Alternativ till skolfotografen

Alla barn gillar inte skolfotografen

Låt oss ta Skolfotona istället

Skolfotografering. Löpande band principen. Varje barn få någon halvminut sedan är det tack och hej. Sura miner, halva armar eller dyrt pris? Barnet sjuk och missade? Lugn det finns ett bra alternativ.

Idag har vi kört skolfotografering i fotostudion. En liten kille var på besök då han var sjuk under skolfotograferingen i sin skola. Bilder skulle tas med “skolfotobakgrund”. Inga problem. Vi använder GreenScreen och byter ut bakgrunden digitalt.

GreenScreen innebär att man fotografera mot en speciell grön färg. Denna byts ut i datorn mot en valfri. Vi har flera tusen olika professionella i lager och då föräldrarna ville ha en blå eller gråblå så var det bara att ta fram dem.

Under fotograferingen var kameran kopplad till datorn. Fotograf och föräldrar kunde se resultatet direkt. När man sett tillräckligt många bra så var fotograferingen klar. Tog ca 30 minuter.

Samma kväll fick föräldrarna en länk hem där de kan titta på bilderna och välja ut sina 10 digitala bilder som ingår. Här ville man även ha pappersbilder i 13 x 18 format och de kommer de att hämtas (eller skickas med posten).

Pris 475 kr inkl 10 digitala bilder i hög upplösning.

Top