Du är här
Hem > Bröllop > 2019 års första bröllop

2019 års första bröllop

Januaribröllop

Mindre än två veckor in på 2019 var det dags för möte inför årets första bröllop. Ett möte där jag för ovanlighetens skull inte träffade brudparet utan ett tidigare brudpar. Ett litet annorlunda bröllop och förberedelse.

2015 gifte sig ett par i Dörby kyrka i Smedby. Parfotograferingen var på Svensknabben i Kalmar. Nu fyra år senare skulle brudgummens morbror gifta sig och X hade fått i uppdrag att fixa med fotograf. Eftersom man var nöjd med Fototjänster i Kalmar på sitt egna bröllop var det naturligt att man vände sig till samma företag. En snabb titt i kalendern och vi kunde konstatera att lördagen i slutet av januari var ledigt. En bokning gjordes.

Det kommer att bli ett Eritreansk bröllop i Kalmar. En lång mässa på ca tre timmar där musik inte förekommer, brudparet stå framme, eventuellt med andra brudpar under hela tiden. Gäster kommer att röra sig fritt och en hel del annat som skiljer sig mot andra bröllop. Spännande och vid mötet var det därför viktigt att få så mycket info som möjligt. Vad gäller? Många frågor och många bra svar. Bara en sådan sak som att tiden är lite flytande gör det hela mer intressant. Och starten är tidig morgon.

Tiden som är kvar inför bröllopet kommer att ägnas åt att plugga på. Se bilder och info från liknande bröllop. Att ta uppgiften på allvar och göra det bästa man kan. Som alltid.

Top